Generációkon és határokon átívelő tudás- és értékközvetítés.
Személyes és szakmai kompetencia-fejlesztést segítő projekt és jótékonysági program

A digitális etikett szerepe napjainkban

A „gettogetHR” projekt keretében a Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesülete virtuális előadást szervezett „A digitális etikett szerepe napjainkban” címmel. Gáspár Ágnes, a Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesületének alelnöke egy igencsak aktuális témában tartott lebilincselő előadást, amelyben hallhattunk a virtuális világ kihívásairól; az abban való igazi „jelenlét” fontosságáról és szerepéről; a másik fél tiszteletén alapuló virtuális megjelenés és kommunikáció szembeni elvárásokról; a technikai feladatokhoz való felnövés fontosságáról; az „Énmárka” szerepéről.

Gyakorlati útmutatót és számos tippet kaphattunk a „home office”, vagyis az otthoni környezet, mint munkahely kialakításához, megfelelő értelmezéséhez és használatához; a hiteles megjelenéshez; a különböző kommunikációs helyzetek megoldásához; a hatékony időgazdálkodáshoz. Előadásában hangsúlyozta, miért fontos jól elkülöníteni a személyes és munkahelyi teret; hogyan kell a teret megfelelően használni, a virtuális térbe beilleszkedni; mire kell ügyelni a háttér kialakításánál; továbbá milyen hatása van a hatékonyan munkavégzésre a saját komfortérzet növelése. A téma a fontossága, aktualitása miatt hamarosan „kerekasztalra” is kerül: márciusban kerekasztal-beszélgetést tervezünk Gáspár Ágnes vezetésével és további meghívott előadókkal.

Gáspár Ágnes, címzetes egyetemi docens, nemzetközi protokoll-kommunikáció szakértő, egyetemi oktató-tréner

Címzetes főiskolai és egyetemi docensként jelenleg több budapesti egyetem és főiskola óraadó tanára és trénere protokoll, viselkedéskultúra, üzleti kommunikáció, tárgyalástechnika, rendezvényszervezés, média és közszereplés témakörökben. Protokoll szakértőként rendszeres résztvevője különböző TV csatornák műsorainak, több nívódíj és televíziós kitüntetés birtokosa.

Korábbi ausztriai és németországi életszakaszában szerzett tanulmányokat és gyakorlati tapasztalatokat a rendezvényszervezés, üzleti kommunikáció és diplomáciai protokoll területeken. A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének 1995 óta, a bécsi “Europa”- Clubnak megszakításokkal 1994 óta tagja. 2017-től a Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesületének alelnöke.