Generációkon és határokon átívelő tudás- és értékközvetítés.
Személyes és szakmai kompetencia-fejlesztést segítő projekt és jótékonysági program

BÁRÓ LEHÁR ANTAL EZREDES, A KATONA  c. könyvbemutató

CSAK EGY HŰSÉGES SZOLGÁJA URÁNAK”. BÁRÓ LEHÁR ANTAL EZREDES, A KATONA  c. könyvbemutató

Bécsi Magyar Történeti Intézet szervezésében került sor a „CSAK EGY HŰSÉGES SZOLGÁJA URÁNAK”. BÁRÓ LEHÁR ANTAL EZREDES, A KATONA  c. könyv magyar nyelvű bemutatójára, 2022. május 31-én, a Collegium Hungaricumban.

Határokon átnyúló együttműködés szép példájaként Dr. Bertényi Iván úr, az intézet igazgatója azonnal igent mondott felkérésemre és vállalta, hogy házigazdaként, moderátorként aktívan közreműködik a Szülőföld Kiadó e csodálatos kiadványának megismertetésében a bécsi magyar közönség számára.

Az est előadói, majd a kerekasztal-beszélgetés résztvevői voltak:

Fülöp András, zalaegerszegi hadszíntérkutató, a Szent György Lovagrend tagja,

a Grádics Egyesület elnöke
Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó ügyvezetője
Tóth Róbert, hagyományőrző, múzeumpedagógus, a Savaria Múzeum munkatársa

Információ a könyvről:

Báró Lehár Antal születésének 145. évfordulójára határon átnyúló együttműködésnek köszönhetően jelent meg a híres zeneszerző öccsének katonai pályafutását bemutató kötet. A szép kiállítású könyvből megismerhető Lehár részletes életrajza, első világháborús katonai pályafutása, ahol kimagasló katonai tevékenységének méltó elismerésére a Katonai Mária Terézia Rend Lovagkeresztjét kapta. A háború befejezése után tevékeny részese volt a független Magyarország katonai haderejének megszervezésének. Személyesen vett részt IV. Károly magyar király restaurációs kísérletében. A könyvből kulisszatitkokat tudhatunk meg Horthy Miklóssal folytatott politikai és katonai párharcáról, amelynek végül nagy vesztese lett. De nem csak Lehárnak, hanem az általa vezetett 106. gyalogezrednek is emléket állít ez a sok illusztrációval megjelent kötet.