Generációkon és határokon átívelő tudás- és értékközvetítés.
Személyes és szakmai kompetencia-fejlesztést segítő projekt és jótékonysági program

„Europa”-Club a hagyományos ünnepi megemlékezése

Ismét részt vehettünk egy gyönyörű, határokon átívelő és lélekemelő ünnepélyes rendezvény szervezésében, amelyet partnerünk, a bécsi „Europa”-Club immár hagyományosan évente megrendez Bad Deutsch-Altenburgban.

Idén 2022. június 12-én, vasárnap, 16.00 órakor, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén tartotta a bécsi „Europa”-Club a hagyományos ünnepi megemlékezését Bad Deutsch-Altenburgban, ahol Szent István királyunknak köszönhetően épült a Mária-templom és vált a magyarság fontos zarándokhelyévé.

Az egyesület által 2016-ban állított Szent István-szobor ünnepélyes megkoszorúzása ismét alkalmat adott a magyar identitástudat megerősítésére, hazaszeretünk méltó kifejezésére.

A megemlékezés szentmisével kezdődött, amelyet a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Dr. Cserháti Ferenc püspök atya celebrált. Lélekemelő ünnepi beszédet mondott Bóta Zsolt, rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter úr, a bécsi Magyar Nagykövetség első beosztott diplomatája, továbbá Dr. Smuk András, a bécsi „Europa”-Club elnöke. Ezután került sor Szent Királyunk mellszobrának megkoszorúzására. A templomban ünnepi hangversennyel folytatódott a program, a Nemzetközi Dunafilharmónia művészeinek közreműködésével, amelynek keretében A.Vivaldi és Fr.Doppler műveiből csendültek fel dallamok. Köszönjük, hogy segíthettük a szervezők munkáját e csodálatos rendezvényen!